ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ενδείξεις αποτελεσματικότητας από φάρμακο για την ελονοσία 70 χρόνων!

Παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης του ιού (LINK)

Μια συνηθισμένη θεραπεία με χλωροκίνη, φαρμακευτική ουσία η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, παρουσιάζει ενδείξεις αποτελεσματικότητας απέναντι στον κορονοϊό, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Ντιντιέ Ραούλ, με αφορμή τη δημοσίευση της κλινικής μελέτης τριών Κινέζων ερευνητών στην επιστημονική επιθεώρηση BioScience Trends. Ο ίδιος έκανε λόγο για την πιο απλή και φθηνή πιθανώς θεραπεία.Δείτε εδώ την ιστοσελίδα (την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ) που καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Το άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 19 Φεβρουαρίου, αντλεί τα συμπεράσματά του από τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε περισσότερα από 10 νοσοκομεία στη Γουχάν (το επίκεντρο της επιδημίας), το Πεκίνο και τη Σαγκάη, στην Κίνα.

«Τα αποτελέσματα που λάβαμε μέχρι τώρα σε περισσότερους από 100 ασθενείς έδειξαν ότι η φωσφορική χλωροκίνη ήταν πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία που λάμβανε η ομάδα σύγκρισης σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πνευμονίας, τη βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων, ώστε ο ασθενής να γίνει αρνητικός στον ιό και για να περιοριστεί η διάρκεια της ασθένειας», υποστήριξαν οι Κινέζοι ερευνητές.

Στη μελέτη, πάντως, δεν ποσοτικοποιείται η διαφορά στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, με τους ερευνητές ωστόσο να τονίζουν πως – εφόσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα – θα επρόκειτο για ενδιαφέρουσα εξέλιξη, δεδομένου πως «η χλωροκίνη είναι ένα φτηνό φάρμακο, χωρίς κινδύνους, που χρησιμοποιείται εδώ και 70 χρόνια».

Βάσει της μελέτης, για τη θεραπεία αρκεί μια δόση των 500mg χλωροκίνης ημερησίως για 10 ημέρες.

«Είναι μια εξαιρετική είδηση, αυτή η θεραπεία που δεν κοστίζει τίποτα», επέμεινε ο καθηγητής Ραούλ μιλώντας στο AFP

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button