ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση: 18 διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρονται σε Χίο και Λέσβο

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μεταφέρονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με στόχο την αποτροπή επεισοδίων και την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων για τις κλειστές δομές. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταφέρονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω των έργων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «stonisi.gr», η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξη συνολικά 18 διμοιριών σε Χίο και Μυτιλήνη.

Μάλιστα, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν ήδη επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής, το οποίο απέπλευσε το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τη μεταφορά ειδικά αυτοκινούμενων αστυνομικών οχημάτων, όπως η αύρα ρίψης νερού.

Οι επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες διμοιρίες, οι οποίες βρίσκονται και επιχειρούν στα δύο νησιά.

Με βάση τα σχέδια της ΕΛΑΣ, στόχος είναι η 24ώρη προστασία των χώρων, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει συνολικά τρεις περιοχές σε Χίο, Λέσβο και Σάμο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα, στη Λέσβο, οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει μια σειρά κινητοποιήσεων, με στόχο τον αποκλεισμό της περιοχής, όπου τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close