ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

1.500 ευρώ το μήνα για «ασυνόδευτους» ανήλικους από 16 ετών και άνω συν επίπλωση διαμερίσματος!

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων ανηλίκων 16 ετών και άνω σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στη χώρα. 

Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ το μήνα! (ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος στο οποίο φιλοξενείται), ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος.

Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι “ασυνόδευτοι” ανήλικοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών σε δομή ή κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Υ.Γ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΙ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΣΟΥ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ, ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ “ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ” ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ..

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close