ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Άσκηση αεράμυνας “ΤΑΛΩΣ 1-2020” με τη συμμετοχή του «Charles De Gaulle»

Την πρώτη φάση της κυπρογαλλικής άσκησης αεράμυνας με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle» παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.


Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, η  άσκηση «ΤΑΛΩΣ 1-2020» είναι η τρίτη άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τον γαλλικό στρατό. Εντυπωσιακή ήταν η απονήωση αριθμού μαχητικών αεροσκαφών σε πολλές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου.

  • Μιλώντας από τον χώρο της άσκησης, ο Σάββας Αγγελίδης περιέγραψε το επιχειρησιακό κομμάτι της άσκησης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εξέλιξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία.

«Συζήτησα και μαζί με τους χειριστές των συστημάτων αεράμυνας», δήλωσε, τονίζοντας ότι αυτό που είδαμε σήμερα είναι παράδειγμα της απτής συνεργασίας της Γαλλίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

  • Αναφέρθηκε επίσης σε συνεχείς προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, από τον Πρόεδρο μέχρι τον Υπουργό Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας, ώστε να καταδειχθεί ο ρόλος της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή.

«Βέβαια θα γίνουν και άλλες ασκήσεις, που έχουν σχέσεις με την άμυνα, την αεροπορία και το ναυτικό», εξήγησε, δηλώνοντας ότι θα γίνουν και ασκήσεις όπου θα συμμετάσχει και ο Ουλαμός Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), καθώς και άλλες φρεγάτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close