ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Προς ολοκλήρωση η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου! Το καλοκαίρι οι υπογραφές

Ελλάδα και Κύπρος φουλάρουν μηχανές, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο χωρών. Ταξίδι διάρκειας 30 ωρών, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη ή τη Ρόδο.


 

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι αναγκαίες διεργασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, με το ζήτημα να εξετάζεται εκ νέου από τους υπουργούς Ναυτιλίας των δύο χωρών, Γιάννη Πλακιωτάκη και Νατάσα Πηλείδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Κύπρια υπουργός παρουσίασε το πλάνο της Λευκωσίας για τη θαλάσσια σύνδεση, με την Αθήνα να δίνει το πράσινο «φως».

Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση συναινεί και στη χρησιμοποίηση του λιμανιού του Πειραιά για τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ από την πλευρά της Κύπρου εξετάζονται οι επιλογές της Λάρνακας ή της Λεμεσού.

Αγκάθι εξακολουθεί να αποτελεί η εκκρεμούσα απάντηση της Κομισιόν για την κρατική επιχορήγηση των 5 εκατ. ευρώ ετησίως – για τα πρώτα τρία χρόνια.

Εφόσον υπάρξει θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ακολουθήσει η υποβολή των προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και στη συνέχεια, οι υπογραφές των συμβολαίων – μία διαδικασία, η οποία αναμένεται να καταλήξει το καλοκαίρι.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει και σταθμός μετεπιβίβασης είτε στη Ρόδο είτε στην Κρήτη, με τη συνολική διάρκεια του ταξιδιού να υπολογίζεται στις 30 ώρες.

Η συχνότητα του δρομολογίου εκτιμάται σε μία φορά την εβδομάδα τη θερινή περίοδο (Μάιο – Σεπτέμβριο) και μία φορά τις 15 ημέρες τη χειμερινή περίοδο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close