ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Μέσα στον Φεβρουάριο όλοι θα έχουν πρόσβαση στις ηχογραφήσεις του Eurogroup

Τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων του Eurogroup προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
 

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, επεσήμανε πως είναι αξιοσημείωτο «πώς οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις φοβούνται τη διαφάνεια» και επεσήμανε πως ο πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε «πανικόβλητος» τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup από το 2015.

​Σημείωσε, δε, κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι και επεσήμανε ότι «η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη και χρήσιμη», προαναγγέλλοντας πως το ΜέΡΑ25 «επιλέγει το φως της διαφάνειας κόντρα στο σκοτάδι της προπαγάνδας».

​Ο κ. Βαρουφάκης δημοσιοποίησε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, στην οποία αναφέρεται – σε ό,τι αφορά τις ηχογραφήσεις – πως «μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επεσήμανε πως έδωσε μια ευκαιρία στους επικριτές του είτε να επιβεβαιωθούν είτε να σιωπήσουν, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής στικάκι με τις ηχογραφήσεις όλων των Eurogroup που διαθέτει.

«Η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω της προέδρου της Βουλής, καταδεικνύει τον πανικό τους. Καθώς ψυχανεμίζονται ότι η αλήθεια για εκείνα τα Eurogroup ήταν η ακριβώς αντίθετη της προπαγάνδας τους, δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να ακούσουν τι πραγματικά διαδραματίστηκε εκεί» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, δε, ότι ο πρόεδρος της Βουλής «αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους».

«Καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους» επεσήμανε

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close