ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολόγησε ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν: Εγώ την έστειλα στη Γαλλία – Φοβήθηκα, γι’ αυτό είπα ψέματα

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν ομολόγησε ότι ο ίδιος έστειλε το μικρό κοριτσάκι στη Γαλλία. Γιατί είπε ψέματα στην αστυνομία.


 

Λήξη συναγερμού σήμανε για την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία αγνοούταν από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της από το Παγκράτι.

Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού παραδέχθηκε ότι γνώριζε εξ αρχής πού βρισκόταν η 7χρονη, καθώς ο ίδιος την είχε στείλει στη Γαλλία, στο σπίτι της αδερφής της γυναίκας του.

Όπως υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών αρχών, το έκανε προκειμένου η κόρη του να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Όσον αφορά το γιατί δήλωσε την εξαφάνιση της 7χρονης, φέρεται να απέδωσε την πράξη του στον φόβο.

«Δεν είπε από την πρώτη στιγμή ολόκληρη την αλήθεια έτσι ώστε να μην κινητοποιηθεί η κοινωνία, ο κρατικός μηχανισμός και η αστυνομία» ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, Βασίλης Νουλέζας.

Υπενθυμίζεται ότι για το κοριτσάκι είχε σημάνει από την πρώτη στιγμή «Amber Alert», με τις αρμόδιες αρχές να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Τελικά, Γάλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, εντόπισαν την 7χρονη σε συγγενικό σπίτι.

Η οικογένεια της Βαλεντίν έλκει την καταγωγή της από το Κονγκό, με τους συγγενείς της μητέρας της, η οποία έχει φύγει από τη ζωή, να διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία.

Υπό κράτηση ο πατέρας

 

Ο πατέρας της 7χρονης έχει τεθεί υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξάλλου φέρεται να κατέχει πλαστά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, κάτι το οποίο είχε εξ αρχής προκαλέσει υποψίες

Ποια είναι η 7χρονη Βαλεντίν

Η Βαλεντίν είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου, από το Παγκράτι Αττικής, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός AMBER ALERT.

Το πλήρες όνομά της είναι Βαλεντίν Αμπλαγικάκα και κατάγεται από το Κονγκό. Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2012.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης ανήμερα των Χριστουγέννων και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.

Την ημέρα που η Βαλεντίν εξαφανίστηκε, φορούσε μαύρο μπουφάν, μπλε παντελόνι, μπορντό πουλόβερ και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,
  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button