ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρυξέλες: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις 19:00 στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ

Τη διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς τόσο για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο όσο και για το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόκειται να μεταφέρει προς τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις 7 (τοπική ώρα) το απόγευμα στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα θέσει υπόψη του κ. Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως προς τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ενέργεια που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο που η Τουρκία επιχειρήσει να αποστείλει είτε το «Ουρούτς Ρέϊς» είτε άλλο ωκεανογραφικό σκάφος για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.  Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί επίσης και ο διμερής στρατιωτικός διάλογος για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Δεν αναμένεται βέβαια να το λάβουν και αυτή την φορά το μήνυμα οι Τούρκοι, καθώς μόνο την ”δύναμη” των όπλων καταλαβαίνουν. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close