ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΡΑΗΛΚΙΝΑ

Dr. Dany Shoham: Tο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν πιθανόν εμπλέκεται στο ξέσπασμα του κορωνοϊού (LINK)

Ο Dany Shoham, πρώην αντισυνταγματάρχης με διδακτορικό στην ιατρική μικροβιολογία και ειδικός αναλυτής της Μοσάντ την περίοδο 1970 με 1991 σε θέματα χημικού & βιολογικού πολέμου, δήλωσε στους Washington Times ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν συνδέεται πιθανότατα με το μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων του Πεκίνου


 

Ορισμένα εργαστήρια στο ινστιτούτο έχουν εμπλακεί στην έρευνα και την ανάπτυξη κινέζικων βιολογικών όπλων και η ενασχόληση αυτή γίνεται με κεκαλυμμένο τρόπο, δλδ παράλληλα με την εργασία που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν“, δήλωσε ο Dr. Shoham (link)

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν συνοδεύονται από στοιχεία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει βρει άλλους συμμάχους στην επιστημονική κοινότητα που να συντάσσονται –τουλάχιστον δημόσια- με την άποψή του.

Ερευνητές του MIT, υποστηρίζουν ότι ένα καλό βιολογικό όπλο τέτοιου τύπου θα συνδύαζε την υψηλή θνησιμότητα και μεταδοτικότητα με μεγάλο χρόνο επώασης. Προκειμένου δηλαδή να μην εμφανίζονται από νωρίς συμπτώματα σε ασθενείς που θα δημιουργούσαν γρήγορα υποψίες και θα κατεύθυναν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό της πηγής της απειλής, της φύσης της και φυσικά του τρόπου αντιμετώπισής της.

Ο συγκεκριμένος κοροναϊός διαθέτει μόνο δύο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά (τους ρυθμούς μετάδοσης και θανάτου), όμως ο χρόνος εμφάνισης των συμπτωμάτων είναι πολύ πιο γρήγορος από ό,τι θα έπρεπε.

Αντίστοιχη είναι και η θέση επιστημόνων από την Αυστραλία που ναι μεν δεν πείθονται –λόγω έλλειψης αποδείξεων- για τις κατηγορίες εναντίον του Ινστιτούτου της Γουχάν, ωστόσο κι εκείνοι δεν μπορούν παρά να… παραξενευτούν από την εγγύτητα των εγκαταστάσεών του σε σχέση με την τεράστια αγορά της πόλης η οποία έζησε πρώτη την φρίκη του θανατηφόρου ιού.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα πρώτα κρούσματα του ιού που τώρα απειλεί την ανθρωπότητα σημειώθηκαν μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της χώρας και -κατά την πλειοψηφία των δυτικών μυστικών υπηρεσιών- άμεσα συνδεδεμένο με τον κινεζικό στρατό

Σύμπτωση ή πείραμα που πήγε στραβά;;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button