ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΙΒΥΗ

Xάφταρ: «Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας!»

Με ένα βίντεο αφιερωμένο στους Έλληνες ο Χάφταρ μας αποκαλεί «αδελφούς» και μας αφιερώνει την πόλη της Κυρήνης στην Λιβύη η οποία ήταν εκ των αρχαιότερων ελληνικών αποικιών.

Αναφέρεται στους κοινούς δεσμούς του παρελθόντος που θα τους ενώνουν και στο μέλλον με τους Λίβυους και αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον επίσημο λογαριασμό του LNA.

«Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Η Κυρήνη ιδρύθηκε το 630 π.Χ. από τους Θηραίους με αρχηγό τον Βάττο Αριστοτέλη, ενώ πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη, που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα.

Γρήγορα αναπτύχθηκε κι εξελίχτηκε σε κέντρο του ελληνικού πολιτισμού στη Βόρεια Αφρική, ενώ αποτελούσε επίσης μεγάλο εμπορικό κέντρο. Τον 3ο αιώνα π.Χ., στην πόλη ιδρύθηκε η φιλοσοφική Σχολή της Κυρήνης από τον Αρίστιππο, μαθητή του Σωκράτη.

Η πόλη, που βρίσκεται στην κοιλάδα Jebel Akhdar, έδωσε στην ανατολική περιοχή της Λιβύης το όνομα Κυρηναϊκή, το οποίο παρέμεινε μέχρι σήμερα. Η Κυρήνη αποτελεί από το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

2 Comments

  1. Ευχαριστούμε για την εκτίμηση αλλα πρέπει και εμεις επιτέλους να εκτιμήσουμε και αυτους πιυ μας εκτιμούν

  2. Αυτα να τα δουν η ανθέλληνες της Βουλής των 300 που ντρόπιασαν κ ντροπιάζουν αυτήν την ευλογημένη χωρα αυτον τον ευλογημένο τόπο απο τον θεό θα υπάρξει ένδοξο μέλλον για την Ελλάδα μας οταν θα φύγουν τα λαμόγια η προδότες η ανθέλληνες της Βουλής των σκουπιδιών τοτε θα ανθίσει ξανα η Ελλάδα μας

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close