ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Καταγγελία- φωτιά του Κ. Κούσιου ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες για τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Καταγγελία- φωτιά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες για να προχωρήσει στις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Κούσιος, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο κομμάτι των ενεργειακών, όσο και σε εκείνο των εξελίξεων γύρω από τη Λιβύη.

Ο κ. Κούσιος αναφερόμενος στην παρουσία του “Γιαβούζ” στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, είπε ότι ο τρόπος που κινείται η Τουρκία συγκλίνει προς την κατεύθυνση ότι υπέκλεψαν μελέτες με στοιχεία. Διευκρίνισε δε ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ούτε ανησυχία ότι ΕΝΙ και TOTAL έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους.”Υπάρχουν πληροφορίες ωστόσο που δείχνουν ότι οι Τούρκοι με κάποιον τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες”, τόνισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κύπρου είπε ότι δεν υπάρχει προσπάθεια απομόνωσης ή πρόκλησης της Τουρκίας εκ μέρους μας, αλλά η Τουρκία το κάνει. Αναφέρθηκε στην υπογραφή East Med αλλά και του East Med Gas Forum τα οποία ήταν ανοικτά προς την Τουρκία είπε αφού είχε γίνει σαφές ότι ήταν ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε χώρα να συμμετέχει σ’ αυτά. “Προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία ότι πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες”.

Είμαστε ικανοποιημένοι από πολιτική ΗΠΑ”, τόνισε, ενώ για το ζήτημα της ΕΕ σημείωσε ότι “υπάρχει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίησε αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”. Αναφορικά με το ζήτημα της Λιβύης, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι ήταν η Ευρώπη ήταν απούσα στα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τη Λιβύη. Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα. “Δυστυχώς η Ευρώπη ήταν απούσα”, επανέλαβε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close