ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΥΡΚΙΑ

Τσαβούσογλου: Υπονομεύει την ..ειρήνη η επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα


 

Ο φιλοπόλεμος υπουργός Εξωτερικών της προκλητικής Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε το θράσος να εξαπολύσει επίθεση κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, αλλά και κατά της Ελλάδας γενικώς, τονίζοντας πως η παρουσία του Χαφτάρ στην Αθήνα οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού υπονομεύουν τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη.

“Προσκαλώντας τον Χάφταρ στην Ελλάδα και αναδεικνύοντας την ελληνική εθνική ατζέντα, οι Έλληνες σαμποτάρουν τις προσπάθειες για την ειρήνη στην Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι άκαρπες προσπάθειες είναι μάταιες, ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε μήνυμα στο Twitter.

Παράλληλα, κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ότι έχουν μαξιμαλιστικές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο και «προσπαθούν αυτές τις βλέψεις να τις νομιμοποιήσουν παίρνοντας πλεονέκτημα από το γεγονός ότι είναι μέλη της ΕΕ. Ετσι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έρχονται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της λιβυκής διένεξης.

Της διεθνούς συνεδρίασης προηγήθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, στην Αθήνα, όπου είχε επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close