ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Χαφτάρ με Μητσοτάκη και Δένδια στην Αθήνα

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια θα συναντηθεί, σήμερα (17/01), ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα


 

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα της Πέμπτης και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Νίκο Δένδια.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ θα γίνει δεκτός, στις 10:30, στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Νίκο Δένδια, αν και οι δύο τους συναντήθηκαν και την Πέμπτη (16/01) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μάλιστα, παρών ήταν και ο ναύαρχος Φαράζ Αλ Μαχντάουι.

​Στις 13:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον Χαλίφα Χαφτάρ στο γραφείο του στη Βουλή εφόσον ο Λίβυος δεν είναι επίσημος αρχηγός κράτους.

Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha κατέστησε σαφές πως η Αθήνα θα ασκήσει βέτο αν δεν ακυρωθεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέτζ Αλ Σάρατζ, η οποία έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ALPHA TV

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο μάλιστα για διπλωματική πρωτοβουλία – έκπληξη από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ θα συμμετάσχει, την Κυριακή (19/01), στη Διάσκεψη του Βερολίνου με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση στη Λιβύη, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Αιγύπτου, των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της Ε.Ε., μεταξύ άλλων.

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close