ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Θράσος: Λαθρομετανάστης που επέβαινε σε σκάφος διακινητή, αξιώνει αποζημίωση 100.000€ για πυροβολισμό του Λιμενικού

“Πλήρωσε να μπει παράνομα…Επέβαινε σε σκάφος Τούρκων διακινητών, που όχι μόνο προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά τραυμάτισαν και άνδρα του λιμενικού, όταν επιχείρησαν επανειλημένα να ΕΜΒΟΛΙΣΟΥΝ το φουσκωτό του! Τραυματίστηκε τυχαία από τις δικαιολογημένες ριπές του λιμενικού προς την μηχανή του τουρκικού σκάφους. Και τώρα, αντί να στραφεί νομικά κατά των 2 προκλητικών τούρκων που προκάλεσαν τον σαματά, μας ζητάει και τα ρέστα..”


 

Αποζημίωση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο, λαθρομετανάστης  που ζει, πλέον, στη Σουηδία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», η αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατατέθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου και αφορά υπόθεση του 2014

Συγκεκριμένα, ο 68χρονος σήμερα Σύρος ζητεί να καταδικαστεί το Ελληνικό Δημόσιο και να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από παράνομο και αναίτιο(!!), όπως λέει, πυροβολισμό από λιμενικούς υπαλλήλους του Λιμεναρχείου Καλύμνου κατά την διάρκεια επιχείρησης καταδίωξης σκάφους στο οποίο επέβαινε τον Σεπτέμβριο του 2014 κοντά στη νήσο Ψέριμο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την αναπηρία του.

Στο σκάφος επέβαιναν 12 λαθρομετανάστες και δύο διακινητές, Τούρκοι κατά δήλωσή τους, οι οποίοι συνελήφθησαν. Όπως είχε ανακοινώσει τότε το Λιμενικό «εντοπίστηκε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα. Ο διακινητής, ΑΓΝΟΗΣΕ τις οδηγίες και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν άμεσα την καταδίωξή του, με το διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού, μάλιστα, ο διακινητής βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας από το σημείο εκείνο και μετά, διαρκείς προσπάθειες ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥ και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.

Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνέχισαν την καταδίωξη του διακινητή, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος με προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια και καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος ΣΥΝΕΧΙΖΕ τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, τα δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του Τ/Χ με σκοπό την ακινητοποίησή του.

Μόλις το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν το διακινητή του. Μετά από έρευνα σε όλους τους χώρους του, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε επιπλέον 13 άτομα(ένας εκ των οποίων συνεργός του), που τους είχε κρύψει σε μη ορατά σημεία, ορισμένους στην καμπίνα και άλλους ξαπλωμένους στο κατάστρωμα, καλυπτόμενους από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου».

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καλύμνου για παροχή πρώτων βοηθειών.Στο στέλεχος του Λιμενικού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου, ενώ από τους δύο πιο βαριά τραυματισμένους μετανάστες, ο ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close