ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίτων Αρσένης (Μέρα 25): Θέλω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια πετυχημένη αλλοδαπή μετανάστρια

Αυτή είναι πρόταση βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου. 😡 ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!

Και εμείς αγαπητέ Κρίτων, θα θέλαμε έναν βουλευτή στην θέση σου λιγότερο μακάκα..Ποιος είναι ο Κρίτων Αρσένης;

Το βιογραφικό του ανήσυχου οικολόγου

Ο 35χρονος Κρίτων Αρσένης, με το ανέμελο μαλλί και τις φιλοζωικές ανησυχίες ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τον Ιούλιο του 2009. Δεν έχει καμία σχέση με τον Γεράσιμο Αρσένη, είναι απλή συνωνυμία. Ήταν επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και είναι μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εξελέγη αντιπρόεδρος στη Διακομματική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προστασία των Ζώων.

Το 2010 βραβεύτηκε μάλιστα ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών!

Ο ίδιος δεν φταίει σε κάτι. Οταν η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ασχολείται με το περιβάλλον, τα δελφίνια και τα δάση, ο Κρίτων κάνει τη δουλειά του. Το θέμα είναι ότι οι Ελληνες (και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι) πληρώναν επί 5 χρόνια τον Κρίτωνα Αρσένη για να διαβάζει στο Ευρωκοινοβούλιο -όπου τον διόρισε ο Γιώργος Παπανδρέου- σχολικές εκθέσεις για τα δάση και τα ζώα.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια επικρατεί η άποψη ότι πρέπει να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με την οικονομική κρίση… Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή περισσότερα προσφέρουν οι ψύχραιμοι συμπολίτες μας που συνεχίζουν απαρέγκλιτα να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους σε όποια θέση και να βρίσκονται. Αυτό κάνω και εγώ πάνω στα θέματα περιβάλλοντος, υγείας, αλιείας και ανθρωπιστικής βοήθειας για τα οποία είμαι υπεύθυνος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωνε, εκ του ασφαλούς, αυτό το καλό παιδί που πληρωνόταν αδρά για να κάνει διαπιστώσεις.

Τα θέματα είναι σοβαρά, οι ευρωβουλευτές ενίοτε όχι

Πριν λίγα χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο διοργανώθηκε συνέδριο για το (πολύ σοβαρό) θέμα της διατροφικής πολιτικής και της Κλιματικής Αλλαγής. Το θέμα ήταν το (πολύ σοβαρό) «Less Meat = Less Heat» (λιγότερο κρέας = λιγότερη ζέστη), με άλλα λόγια ότι η υπερβολική κατανάλωση κρέατος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή. Ποιούς είχε ομιλητές το ευρωκοινοβούλιο; Τον Πολ Μακάρτνεϊ και τoν Κρίτωνα Αρσένη !

Αυτές τις δόξες βλέπει ο Κρίτων και έχει ξεσαλώσει με τα δελφίνια!

Εντυπωσιακό βιογραφικό:

Η μητέρα του Μαρία Αρσένη υπήρξε η «πιο διορισμένη» (αν επιτρέπεται ο νεολογισμός) γυναίκα του ΠΑΣΟΚ από το 1982 ως το 2008. Νομάρχης, γενική γραμματέας, υφυπουργός, βουλευτής, πολιτικό συμβούλιο, μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί τίποτα δεν αντιστάθηκε στην Μαρία Αρσένη επί 30 χρόνια.

Παρότι σκληροπυρηνική «παπανδρεϊκή» η Μαρία Αρσένη ακόμη και το 1996, επί Κώστα Σημίτη κατόρθωσε να τεθεί επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου. Εξελέγη αντιπρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού αυτού, στον οποίο συμμετέχουν χώρες από την Βαλκανική και τον Εύξεινο Πόντο και βρήκε τον τρόπο να τοποθετήσει κάπου εκεί και τον γιό της Κρίτωνα.

Στο βιογραφικό του ο Κρίτων Αρσένης εντυπωσιάζε με το πόσες διορισμένες θέσεις κατείχε από ηλικίας 25 ετών. Σε κάποιο μπλογκ της Πιερίας ένας άγνωστος γράφει για τον Κρίτωνα Αρσένη:

«Το βιογραφικό του λέει ότι τον Ιούλιο 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας».

Δηλαδή, βρε Κρίτωνα, ήσουν υπάλληλος του Τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα συμμετείχες, εκπροσωπώντας την Τουρκία, στις διαπραγματεύσεις με το Δ.Ν.Τ.;;;

Όλα αυτά δε μας κάνουν καθόλου …οικολογικά!

Πάντως κατάφερες πολλά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Μπράβο……όχι σαν κάτι άλλους συμφοιτητές, που περιμένουν τον ΑΣΕΠ, να τους διορίσει..

Είδατε πώς γίνεται «διεθνής καριέρα» στα 25!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button