ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΡΑΗΛ

Jerusalem Post: «Ισραηλινά μαχητικά περικύκλωσαν το YAVUZ-Η Τουρκία δεν έχει εξουσία στα ύδατα αυτά!»

Όταν η μεγαλύτερη Ισραηλινή εφημερίδα βγαίνει και επιβεβαιώνει την χθεσινή αποστολή στην Κυπριακή ΑΟΖ, τότε είναι σαν να μιλάει η Κυβέρνηση Νετανιάχου. Η γνωστή εφημερίδα έχει άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση, οπότε σαφώς ήθελαν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα.


 

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν γύρω από ένα τουρκικό γεωτρύπανο και το περικύκλωσαν κοντά στα χωρικά ύδατα της Κύπρου την Κυριακή, γράφει η «Jerusalem Post».

Η ενέργεια αυτή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με τη «JP», πιθανότατα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην παρενόχληση από τους Τούρκους ισραηλινού ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, που πραγματοποιούσε έρευνες σχετιζόμενες με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed.

Η Jerusalem Post επισημαίνει ότι η Τουρκία «δεν έχει εξουσία στα ύδατα αυτά».  

Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί στοχοποιούν τουρκικό πλοίο. Εάν ήθελαν θα το βύθιζαν, όμως τους πέρασαν το πρώτο μήνυμα.

Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη. Την επόμενη φορά είμαστε σίγουροι πως θα στείλουν στο πάτο της θάλασσας τους Τούρκους. Άλλωστε το Mavi Marmara ακόμα να το ξεχάσουν στην Άγκυρα, καθώς τότε το Ισράηλ έπληξε το γόητρο του Ερντογάν. 

Αυτό που κάνουν όμως οι Ισραηλινοί, δεν το κάνει η Ελλάδα. Εδώ και λίγες ώρες ένα τουρκικό UAV πραγματοποιεί αποστολή επιτήρησης πάνω από το Καστελόριζο.

Η λύση είναι μία, αλλά κάποιοι φοβούνται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει, το σχέδιο της Τουρκίας είναι ξεκάθαρο: “Μοιραζόμαστε τον πλούτο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο και όλα θα ηρεμήσουν!”

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close