ΑΠΟΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Στο ΕΛΕΟΣ των Παρεχόμενων Κυβερνήσεων η Χώρα…

Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.  κ. Ανδρέας Ρεντζούλας
Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Ανδρέας Ρεντζούλας
Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Ανδρέας Ρεντζούλας, σε δηλώσεις του για τις ενέργειες της Τουρκίας από τη μία και της Ελληνικής Κυβέρνησης από την άλλη υποστήριξε ότι η αδράνεια των Ελληνικών Κυβερνήσεων οδήγησε την Τουρκία να προχωρήσει σε συμφωνίες με την Λιβύη, έχοντας περισσότερες βλέψεις και διεκδικήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρεντζούλας είπε…

Χωρίς να θρηνολογώ για κάτι αναπόδραστο σε ένα κόσμο αρκετά πολιτικοποιημένο, η ευκολία να φθάνουμε στο τι σημαίνει μια λέξη, παρακάμπτει την πράξη.
Είμαστε Αδρανείς.
Σε καμία ενέργεια κατοχύρωσης των θαλάσσιων ζωνών τις οποίες δικαιούμαστε, δεν προχώρησε καμία Ελληνική Κυβέρνηση από το 1982 που υπεγράφη η Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τα αλλεπάλληλα πολιτικά λάθη επέτρεψαν στην Τουρκία να θέτει σε εφαρμογή σχέδια για την επέκταση της κυριαρχίας της, σε βάρος της Ελλάδας.
Για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας των θαλάσσιων συνόρων με την Αίγυπτο και τους χάρτες που έχει δημοσιεύσει οι οποίοι παρουσιάζουν αξιώσεις της Άγκυρας σε θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Κύπρου και Ρόδου, Κάσου και Καρπάθου, καθώς και ολόκληρη την περιοχή του Καστελόριζου, η Ελληνική πλευρά αρκείται σε διαμαρτυρίες, χωρίς να έχει προχωρήσει στην παραμικρή ουσιαστική ενέργεια.
Όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις βασίστηκαν στην πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και καμία δεν έχει δράσει, χαράσοντας συγκεκριμένες συντεταγμένες τις περιοχές υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που μας ανήκουν.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είπε, πως η αδράνεια των Ελληνικών Κυβερνήσεων που πέρασαν, αλλά και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, οδήγησε του Τούρκους να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας και να διατυπώνουν περισσότερες βλέψεις και διεκδικήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close