ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΩΣΙΑ

Αλ.Νόβακ: «Οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2 ίσως ξεκινήσουν το 2019»

Το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν, μέσα στο 2019, οι παραδόσεις φυσικού αερίου, μέσω του αγωγού Nord Stream 2, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

 


 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσιογράφους για το εάν οι παραδόσεις του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να «παγώσουν» μέχρι το 2020, λόγω του ότι μονο η Δανία έχει χορηγήσει άδεια για την κατασκευή του αγωγού, μέσω του οποίου η Ρωσία θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, ο Νόβακ απάντησε ότι οι παραδόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν «ακόμη και μέσα στο έτος».

«Πρόκειται για τεχνικό ζήτημα. Έχει σχέση όχι μόνο με την ανάγκη να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού, αλλά να δρομολογηθούν και οι εργασίες επίσης (…). Η ερώτηση πρέπει να γίνει στον Nord Stream 2. Πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε ο ίδιος.

Η Gazprom, τον Σεπτέμβριο, είχε ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% του αγωγού Nord Stream 2.

Η βουλής της Γερμανίας, εν τω μεταξύ, πριν από μερικές ημέρες, πέρασε νόμο που ρυθμίζει την εφαρμογή των τροποποιήσεων της οδηγίας της ΕΕ για το φυσικό αέριο, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το πρότζεκτ της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close