ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εξαρθρώθηκε 4μελές αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών: Βρέθηκε μισός τόνος κάνναβης!

Χειροπέδες και σε ανήλικο έλληνα που έκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου

Τέσσερις αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής και ένας ανήλικος Έλληνας συνελήφθησαν σε Αττική και Κόρινθο για διακίνηση ναρκωτικών, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και της Άμεσης Δράσης.

Πρόκειται για 4 αλβανούς, ηλικίας 29, 35, 36 και 37 ετών, καθώς και για έναν 16χρονο Έλληνα που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 36χρονος ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, τη μεταφορά και την προμήθεια των διακινητών της Αττικής και της Κορίνθου.

Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος ήταν υπεύθυνα για την φύλαξη, την τυποποίηση και τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο ανήλικος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στις οικίες που έκρυβαν τα ναρκωτικά.


Μετά από έρευνες σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος και ακινητοποιήθηκε στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας, καθώς και σε οικία στην Αρχαία Κόρινθο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 560 κιλών και 620 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 4.610 ευρώ, 3 αυτοκίνητα και 9 κινητά τηλέφωνα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών υπερβαίνει το ποσό των 840.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close