ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Παγώνουν” προσωρινά οι αυξήσεις στις προμήθειες που ήταν να τεθούν σε ισχύ από αύριο

Τη διαβεβαίωση ότι “παγώνουν” προσωρινά τις αυξήσεις στις προμήθειες που είχαν εξαγγείλει ότι θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, παρείχαν οι διοικήσεις των τραπεζών στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 

Το “πάγωμα” των αυξήσεων στις προμήθειες είχε προαναγγείλει το πρωί της Πέμπτης (31.10.2019) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις”.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των τραπεζών σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως οι αυξήσεις οδεύουν προς… αναθεώρηση

Πιο αναλυτικά, οι αυξήσεις στις προμήθειες που “πάγωσαν”, είναι οι εξής:

– Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10

– Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close