ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ “ΝΤΡΟΠΗ” ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Για ασέβεια και έλλειψη αξιοπρέπειας μίλησε ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Ανδρέας Ρεντζούλας για την ”παράσταση” που έδωσαν τα δέκα κορίτσια στην παρέλαση της Ν.Φιλαδέλφειας για την Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, λέγοντας…

Η ασέβεια δεν έχει τύχει ποτέ άλλοτε τόσης προσοχής, δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας. Δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο δημοφιλής. Αλλά η ασέβεια δεν μπορεί να μοιραστεί το ίδιο επίπεδο με τον αυτοσεβασμό. Σε μια κουλτούρα που εκτιμά τόσο πολύ την ασέβεια, δεν θα έπρεπε να εκπλησσόμαστε που ο αυτοσεβασμός είναι τόσο σπάνιος.

Οι αχαρακτήριστες προσπάθειες των κοριτσιών να χλευάσουν την παρέλαση στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας, ήταν καθαρά θέμα παιδείας και η παιδεία είναι θέμα ανατροφής, είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος στο οποίο γαλουχηθήκαμε και είναι αυτή μας διδάσκει τι είναι σεβασμός, είναι αυτή που δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή, την τιμά, την σέβεται και την υπερασπίζεται.

Όταν σεβόμαστε την ιστορία, τότε σεβόμαστε και τον εαυτό μας…

Ο σεβασμός άνευ όρων, μας εμφανίζει ενδυναμωμένο τον αυτοσεβασμός μας, είναι μια επένδυση, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όποιους βρίσκονται γύρω μας.

Η έλλειψη σεβασμού έχει να κάνει με την εκδίκηση, με την διαβεβαίωση ότι όλοι νιώθουν τόσο άσχημα όσο και εμείς. Εκείνοι που προσβάλλουν ξανά και ξανά προσπαθούν να μας δελεάσουν να ανταπαντήσουμε. Αν είμαστε ανίκανοι να εντοπίσουμε την προέλευση του προβλήματος, τότε δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί τι συμβαίνει πραγματικά.

Κρίμα…κρίμα και ντροπή… Ντροπή για όλους που ξεχνάμε, γιατί είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε…
Ντροπή για εκείνους που ανέχονται και υπερασπίζονται την ντροπή…
Ντροπή που φτάσαμε να νιώθουμε μόνο ντροπή και η ντροπή μας κατέληξε να είναι τόσο ντροπαλή…

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close