ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΥΝΔΥΝΟΣ

Tραμπ: “Ο Τζιχαντιστής Μπαγκντάντι πέθανε σαν σκύλος-Πέθανε σαν δειλός”

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τελικά τον θάνατο του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι κατά τη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας στη βορειοδυτική Συρία λέγοντας πως: «Πέθανε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας, αφού έτρεξε μέσα σε τούνελ που οδηγούσε σε αδιέξοδο»


 

«Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΔΩ


Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις του Tραμπ αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε σε δημοσιογράφους σχετικά με την επιχείρηση μετακινώντας τον κέρσορα του live streaming στην αρχή της ομιλίας του:

«Μετά από πολυετή έρευνα, καταφέραμε να εντοπίσουμε έναν πολύ επικίνδυνο τρομοκράτη και να τον εξολοθρεύσουμε. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πέθανε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας, αφού έτρεξε μέσα σε τούνελ που οδηγούσε σε αδιέξοδο», είπε.

Επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως 11 παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι του τρομοκράτη και δεν τραυματίστηκαν, όμως ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πήρε μαζί του τρία από τα παιδιά του στην προσπάθεια απόδρασής του από ένα τούνελ. Στη συνέχεια, ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που φορούσε και πέθανε, σκοτώνοντας παράλληλα τα τρία παιδιά.

O αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνει τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους
O αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνει τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, στην επιχείρηση δεν έχασε τη ζωή του κανένας Αμερικανός στρατιώτης, όμως ένας μεγάλος αριθμός μαχητών του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

«O Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένας άρρωστος και άθλιος άνθρωπος. Ήταν «βίαιος και πέθανε με βίαιο τρόπο».

Επίσης, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι ήταν επικίνδυνο για τις ΗΠΑ να πετάξουν πάνω από ξένες περιοχές, αλλά είχαν συνεργασία με άλλες χώρες. «Πετάξαμε πολύ, πολύ χαμηλά και πολύ γρήγορα».

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας για την υποστήριξή τους.

«Πέθανε σαν σκύλος. Πέθανε σαν δειλός. Ο κόσμος είναι πλέον πολύ ασφαλέστερος. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». είπε.

"O Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένας άρρωστος και άθλιος άνθρωπος", είπε ο Τραμπ
“O Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένας άρρωστος και άθλιος άνθρωπος”, είπε ο Τραμπ

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδωσαν «οριστική και άμεση αναγνώριση», τόνισε ο Τραμπ. «Ήταν αυτός».

Ακόμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, οι οπαδοί του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι θα πρέπει να μάθουν πώς πέθανε. «Δεν πέθανε σαν ήρωας, πέθανε σαν δειλός», τόνισε ξανά.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Συνέχισε αναφέροντας ότι πολλές από τις ομάδες του αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν και ότι ο ακριβής αριθμός θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button