ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Ο Αλλάχ προστάζει να είμαστε βίαιοι απέναντι στους άπιστους – Μου υποσχέθηκε τη Συρία!»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού προσευχήθηκε την Παρασκευή, στη συνέχεια ξέσπασε σε παραλήρημα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Ο Τούρκος πρόεδρος, ανεξέλεγκτος, απροκάλυπτα εμφανίστηκε ως ηγέτης του «χαλιφάτου» και των τζιχαντιστών και μίλησε ως τζιχαντιστής.


Να σημειωθεί ότι το χαλιφάτο καταλύθηκε το 1924 από τον Μουσταφά Κεμάλ, δηλαδή λιγότερο από πριν ένα αιώνα και τελευταίος χαλίφης ήταν ο τελευταίος Οθωμανός σουλτάνος, ο Αμπντούλ Μετζίτ Β΄, που πέθανε εξόριστος το 1944 στο Παρίσι όπου έμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Τάφηκε στην Μεδίνα.

Μιλώντας στους πιστούς μέσα στο τζαμί, όπως μετέδωσε το κυπριακό «Σίγμα», απήγγειλε στα αραβικά μία προσευχή που αναφέρει ότι «ο πλάστης μου μάς προστάζει να είμαστε βίαιοι απέναντι στους άπιστους» και έπειτα έστειλε το μήνυμά του για την πολεμική επέμβαση στη Συρία, λέγοντας ότι είναι θέλημα Αλλάχ.

«Όπως έγινε και στη Συρία. Πρώτα ο Αλλάχ, ο πλάστης μου μάς την υποσχέθηκε τη Συρία», είπε.

Οι πιστοί άρχισαν να φωνάζουν «μακάρι», ενώ κάποιος τον αποκάλεσε «τελευταίο χαλίφη του Ισλάμ» κι ένας άλλος φώναξε «Ευλογημένος να είναι ο Ιερός σου Πόλεμος»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close