ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Χρυσοχοΐδης: Γιατροί χορηγούσαν ψευδείς γνωματεύσεις σε χιλιάδες “πρόσφυγες” για να μεταφερθούν στην ενδοχώρα

Σε καταγγελία για ειδικά έγγραφα που έδιναν ιδιώτες γιατροί σε πρόσφυγες για να μεταβαίνουν στην ενδοχώρα, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Στη Βουλή μίλησε χθες Τετάρτη για το ζήτημα της χορήγησης ασύλου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, ο υπουργός κατήγγειλε, σύμφωνα με το kathimerini.gr πως ιδιώτες γιατροί παρείχαν έγγραφα σε πρόσφυγες που τους χαρακτήριζαν «ευάλωτους» ώστε αυτοί να μεταφερθούν την ενδοχώρα.

«Οι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες. Δίνανε, λοιπόν, για μετατραυματικό στρες δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο υπουργός έκανε ακόμη γνωστό πως από το 2016 έως και σήμερα, έχουν κατατεθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου και μετά από εξέταση έγιναν δεκτές οι 39.336. Σχετικά δε με αυτό διερωτήθηκε βρίσκονται οι υπόλοιποι 115.000.

«Που είναι αυτοί οι άνθρωποι; Πού βρίσκονται 115.000 άνθρωποι, τους οποίους το σύστημα δεν τους δικαίωσε; Υπάρχει κανείς να γνωρίζει, ότι κυκλοφορούν εδώ 115.000 άνθρωποι, οι οποίοι δεν διαθέτουν ντοκουμέντα, έγγραφα ταξιδιωτικά νόμιμα; Υπάρχει κάποιος να μας το απαντήσει αυτό; Πού είναι αυτοί οι άνθρωποι;», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία, όπως είπε ακολουθούσε μια λογική με τη οποία «στοίβαζε ανθρώπους» κάτι που οδήγησε, σύμφωνα με τον ίδιο, στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη αφού δεν έφτιαξε αρκετές δομές ώστε να προλάβει την αύξηση των ροών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close