ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ…

Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.  κ. Ανδρέας Ρεντζούλας
Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Ανδρέας Ρεντζούλας
Σε εξαγγελία του ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Ανδρέας Ρεντζούλας για την τρίμηνη θητεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, έλεγε για ”Υποσχέσεις που μας παίρνουν κάτι, αλλά δίνουμε και κάτι” και τώρα δηλώνει για ”Υποσχέσεις που θα κερδίσουμε κάτι, αλλά θα μας δώσουν και κάτι”, λέγοντας…

Όλα δείχνουν ότι αποδίδουν οι πιέσεις του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. που στις 6-9-2019 κατέθεσε στη Βουλή Πρόγραμμα ”ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ” ζητώντας από την Κυβέρνηση να επιβάλει στις Τράπεζες την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 98/7/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 1998, καθώς και την αμετάκλητη απόφαση 430/4-3-2005 του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και το Αντίγραφο της ΚΥΑ Ζ1-178/13-2-2001 ΦΕΚ 255/Τεύχος Δεύτερο/9-3-2001.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, όπως αυτή της 28ης Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. έλεγε ότι το εγχείρημα θα μπορούσε να αποδειχθεί υπερβολικά επιτηδευμένο ή και ασήμαντο για τα ΜΜΕ, επιμένοντας στην εφαρμογή των νόμων και υποστηρίζοντας ότι η διαφωνία των πολιτικών για δικαιοσύνη, ισοτιμία και συναίνεση, αρχίζει από το σημείο που πρέπει να αποφασίσουμε με ποια μέσα θα εφαρμοστούν αυτές οι αξίες και με ποια προτεραιότητα και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται από κάθε πολιτικό για το ίδιο θέμα, είναι για να καλύψουν την ομοιότητα και όχι την διαφωνία.
Σήμερα ο κ. Ρεντζούλας υποστηρίζει, ότι οι λύσεις που προτείνουν οι τέσσερις Συστημικές Τράπεζες για εξωδικαστικό συμβιβασμό καταργώντας λογιστές, μεσάζοντες και δικηγόρους, προβαίνοντας μόνοι τους σε μεγάλες διαγραφές οφειλών, δεν οφείλετε στην αγαθοεργία τους και στην ξαφνικά κοινή απόφασή τους να χαρίσουν οφειλές σε Δανειολήπτες, που αν μη τι άλλο, έχουν εξασφαλίσεις τέτοιες από τις υποθήκες των ακινήτων, που θα μπορούσαν να απαιτήσουν τις οφειλές, αν αυτές δεν ήταν νομικά άκυρες.

Ούτε ακολουθούν τα λόγια του Δημοσθένη που έλεγε ότι οι ευτυχούντες να σκέφτονται τα άριστα για τους δυστυχούντες, γιατί το μέλλον είναι σε όλους άγνωστο.

Ο Πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. υποστηρίζει ακόμα ότι οι πιέσεις του Τμήματος Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του κόμματός του και όλα τα έγγραφα βεβαίας χρονολογίας όπως αυτά κατατέθηκαν στην γραμματεία του Πρωθυπουργού πριν από ένα περίπου μήνα και δόθηκαν στη δημοσιότητα, σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητα και η αποφυγή κάθε νομικής ενέργειας από την πλευρά του δανειολήπτη κατά των Τραπεζών για την παραβίαση της Κοινοτικής Οδηγίας και την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, φέρνουν τις Τράπεζες, πριν έρθουν αντιμέτωπες με την δικαιοσύνη,να δίνουν λύσεις μόνες τους και μάλιστα με μεγάλες διαγραφές οφειλών, χωρίς κανένα κόστος.

Με το σχέδιο ”Ηρακλής” έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Ρεντζούλας λέγοντας ότι…αφού οι Τράπεζες κατάφεραν να εξασφαλίσουν εγγυήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 10 δις ευρώ από το ”μαξιλάρι” ρευστότητας για την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων ύψους 30 δις και έχοντας μπροστά τους, ορατό τον κίνδυνο να λογοδοτήσουν για τον παράνομο υπολογισμό των τόκων επί του ημερήσιου ανεξόφλητου υπολοίπου κάθε ανάληψης στη βάση των 360 ημερών και του πράγματι παρελθόντος χρόνου, καθησυχάζουν τους δανειολήπτες και εμφανίζονται ως λυτρωτές και διασώστες, δίνοντας ανακούφιση στις δυσβάστακτες δόσεις των δανείων τους και τους συμμερίζονται, έχοντας την αγωνία επιβίωσης της καθημερινότητάς τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close