ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Εξάρχεια: Σε άθλια κατάσταση 2 κτίρια μετά από την εκκένωση καταλήψεων – Που πήγαν οι λαθρομετανάστες

Φωτογραφίες και βίντεο από τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν την Τετάρτη το πρωί για την εκκένωση δύο κτιρίων στα Εξάρχεια, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. 

Σε 34 ανέρχονται οι αλλοδαποί που βρέθηκαν κατά την πρωινή επιχείρηση της αστυνομία.

Τα 33 άτομα βρέθηκαν στο κτίριο στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και το ένα στο κτίριο που είναι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Από τους αλλοδαπούς που ήταν στο κτίριο της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, σύμφωνα με τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι 12 προέρχονται από τη Συρία, από το Ιράκ και 19 από την Παλαιστίνη.

Στη συνέχεια, 19 μεταφέρθηκαν στην Ανοικτή Δομή Κορίνθου, 2 στην Ανοικτή Δομή Λαυρίου, 8 αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και 4 στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας, εκ των οποίων 2 συνελήφθησαν για διοικητική επιστροφή.

Παράλληλα, σε βάρος του Μαροκινού, που βρέθηκε στο άλλο κτίριο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή φυσιγγίων.


Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:
Με βάση τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, τα κτίρια, που ήταν υπό κατάληψη από το 2016, βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Για την εκκένωση των κτιρίων οι ιδιοκτήτες τους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close