ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΑ

Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Μάνμπιτζ & πλησιάζει Κομπάνι και Ράκκα! – Οι Κούρδοι κατέλαβαν την Ras al-Ayn!

Η Τουρκία υπέστη σοβαρό πλήγμα σήμερα στο μέτωπο της Συρίας καθώς οι Κούρδοι κατάφεραν μετά από σφοδρές συγκρούσεις να ανακαταλάβουν τις πόλεις Ras al-Ayn και Tell Halaf από τους τουρκόφωνους μαχητές του FSA.

Οι Κούρδοι του SDF το κατάφεραν αυτό χωρίς την βοήθεια του συριακού Στρατού τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται ανατολικά της Ras al-Ayn.

Την ίδια στιγμή περίπου 1.500  άνδρες του συριακού Στρατού εισήλθαν στην πόλη της Manbij και έφτασαν στο κέντρο της σήμερα το πρωί μαζί με 20 T-55 και T-72B3 όπως επίσης και δεκάδες BMP-1 για να δηλώσουν την συριακή κυριαρχία.

Η ρωσική Αεροπορία προστατεύει τις δυνάμεις των SDF και της Δαμασκού με 6 Su-35S τα οποία έχουν απογειωθεί από την βάση της Hmeimim.

Όλα τα νέα δεδομένα δείχνουν τα εξής: Οι Τούρκοι αποδέχονται την ρωσική λύση της επαναφοράς των Κούρδψν στον συριακό εθνικό «κορμό» και η Άγκυρα «αθόρυβα» σταματάει την προέλασή της προς τα ενδότερα της Συρίας, απόδειξη ότι δεν ενεπλάκησαν οι δυνάμεις της κατά των SDF στις μάχες της Ras al-Ayn

Πιθανότατα θεωρεί ότι πήρε αυτό που ήθελε, να μην δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στα σύνορά της και άλλα ανταλλάγματα που θα φανούν αργότερα.

Ο Μ.Άσαντ είναι ο μεγάλος κερδισμένος. ‘Ηδη κυβερνητικές δυνάμεις σπεύδουν στην Ράκκα αλλά και στην Κομπάνι (που για να γίνει αυτό σημαίνει πως υπάρχει συμφωνία με την Άγκυρα)

 

 

 

πηγή ProNews

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close