ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΡΑΚ

Χαμός στο Ιράκ: 100 νεκροί & 4.000 τραυματίες στις διαδηλώσεις – Η κυβέρνηση έκοψε το Ίντερνετ

Σχεδόν 100 άνθρωποι, κυρίως διαδηλωτές, έχουν σκοτωθεί και 4.000 τραυματισθεί από την Τρίτη που άρχισε ένα κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράκ, κατά της διαφθοράς στο κράτος την ανεργία και κατά των υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές με σφαίρες από καουτσούκχημικά και άλλα βίαια μέσα.

Η ένταση κορυφώθηκε λόγω της απαγόρευσης του Ίντερνετ στη χώρα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν τον συντονισμό των – κυρίως νέων – διαδηλωτών, αλλά και την διάδοση εικόνων και βίντεο από τις αστυνομικές αυθαιρεσίες.

Στο μεταξύ οι αρχές ήραν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη, την οποία είχαν αψηφήσει οι διαδηλωτές.

Η κυκλοφορία είναι ομαλή στην ιρακινή πρωτεύουσα και δεν υπάρχουν συγκεντρώσεις στους δρόμους και τις κεντρικές πλατείες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί, δήλωσαν πως αξιωματούχοι θα συναντηθούν με εκπροσώπους των διαδηλωτών, για να συζητήσουν επί των αιτημάτων του κόσμου – χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, δήλωσε πως αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγης και της ανεργίας των νέων, αλλά και ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τους νεκρούς, θα λογοδοτήσουν.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, ΑΜΠΕ 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button