ΓΑΛΛΙΑ

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι στο αστυνομικό μέγαρο με πέντε νεκρούς

"Πολλοί αστυνομικοί" έχασαν τη ζωή τους, λέει η δήμαρχος του Παρισιού

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από το αστυνομικό μέγαρο στο Παρίσι. Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι BFM TV, πέντε άνθρωποι, τέσσερις αστυνομικοί και ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο δράστης φέρεται να είναι μέλος του προσωπικού του αστυνομικού μεγάρου.Η επίθεση έγινε σήμερα, κατά τις 14.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ βρίσκεται στο σημείο.  Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό «Cité».

“Πολλοί αστυνομικοί” έχασαν τη ζωή τους, λέει η δήμαρχος του Παρισιού

 

Η δήμαρχος του Παρισιού Άνι Χιντάλγκο επιβεβαίωσε ότι «πολλοί αστυνομικοί» έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση της Πέμπτης στην έδρα της αστυνομίας της πόλης, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της ήταν με τις οικογένειές τους.

“Το Παρίσι φωνάζει για το δικό του σήμερα το απόγευμα μετά από αυτή την τρομερή επίθεση στο @prefpolice. πολλα θύματα, αρκετοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους. Εκ μέρους μου και εκείνου των Παρισίων, οι πρώτες σκέψεις μου πηγαίνουν στις οικογένειες των θυμάτων και των αγαπημένων τους », δήλωσε ο Hidalgo στο Twitter.

“Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου του Παρισιού, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα και θα χαιρετίσουμε την αδιάσπαστη δέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν την ασφάλεια των Παρισίων. Ξέρουμε τι τους χρωστάμε »

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close