ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάριο Ντράγκι: Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη – Γ. Στουρνάρα και Χ. Σταϊκούρα

Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, προτού παραδώσει επίσημα τη σκυτάλη της Κεντρικής Τράπεζας στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Η πρόσφατη δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη για τη δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εφόσον τα ομόλογά της βρεθούν σε επενδυτική βαθμίδα, αυξάνει το ενδιαφέρον για την επίσκεψή του.

Το απόγευμα της Τρίτης ο κεντρικός τραπεζίτης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ακαδημίας, στο πλαίσιο της βράβευσής του για το ρόλο που διαδραμάτισε στη διάσωση του ευρώ προσκεκλημένος του Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Παπαδήμος είναι παλαιός γνώριμος του Μάριο Ντράγκι από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Αργότερα το βράδυ, ο Μάριο Ντράγκι θα παρακαθίσει σε δείπνο που έχει ετοιμάσει προς τιμήν του ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο δείπνο θα δώσουν το παρόν μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, στελέχη της ΤτΕ, επικεφαλής των τραπεζών και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το πρωί της Τετάρτης ο Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και την ίδια ημέρα θα αναχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close