ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Κατατέθηκε πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής κατά Παπαγγελόπουλου

Πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis κατέθεσαν 30 βουλευτές της ΝΔ 

Στη Βουλή κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης η πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis αλλά και για άλλες υποθέσεις.

Οι γαλάζιοι βουλευτές προτείνουν τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία οι βουλευτές ζητούν διερεύνηση

 

Σύμφωνα με την πρόταση που υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ προκύπτουν από τις καταθέσεις σαφείς ενδείξεις για 4 αδικήματα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για τα εξής αδικήματα:

  1. Ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.
  2. Πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος.
  3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.
  4. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τη Βουλή να διερευνήσει εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος τέλεσε τα παραπάνω αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του κι όχι μόνο στην υπόθεση Novartis, αλλά και για άλλες εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή για την Προανακριτική

Η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου παίρνει πλέον τον δρόμο προς την Ολομέλεια. Αναλυτικά θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη για την Ολομέλεια.
  2. Θα οριστεί ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
  3. Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να αξιοποιήσουν κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία είχε καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει καταγγελθεί από μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και η κ. Ράικου και ο κ. Σαμαράς, ως ο «Ρασπούτιν» που παρενέβαινε στη διερεύνηση για τη Novartis από τη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαβιβάσει στη Βουλή δικογραφία για 10 πολιτικά πρόσωπα. Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για τα περισσότερα πρόσωπα εξ αυτών

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close