ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ Με την Επιστροφή του Πρωθυπουργού από Η.Π.Α.

Αρθρο-232

Σε αναμονή για τις δέουσες διορθωτικές αλλαγές βρίσκεται η Ηγεσία του Πολιτικού Κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. αλλά και ο Ελληνικός λαός, όπου με την ψήφο του εμπιστεύθηκε την σημερινή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία είναι πλήρως ενημερωμένη για τις αποφάσεις του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, περί ορθού υπολογισμού των τόκων με βάση των 365 ημερών και 366 για τα δίσεκτα έτη, όπως ορίζεται στην Κοινοτική Οδηγία 98/7/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 1998.

Ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Στέφανος Τσίπας, ο οποίος και μας ενημερώνει, προσκομίζοντας έγγραφα βεβαίας χρονολογίας, υποστηρίζει και μας επισημαίνει ότι:

“Θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης, ως απόφοιτος του “Harvard University”, πρώην Τραπεζίτης (1999-2003) και Οικονομολόγος να γνωρίζει ότι οι Ελληνικές Τράπεζες, ενσωματώνουν τόκους σε Δάνεια εξυπηρετούμενα και μη, από τον υπολογισμό των 360 ημερών κατ’ έτος, αντί των 365 και 366 όπως ορίζεται στην Κοινοτική Οδηγία 98/7/ΕΚ. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν του διέφυγε, το Οικονομικό του Επιτελείο θα έπρεπε να του έχει επισημάνει την λεπτομέρεια την οποία οι Τράπεζες κερδοσκοπούν εις βάρος όλων ανεξαρτήτως των Δανειοληπτών. Σε καμία περίπτωση δεν περνάει από το μυαλό μου, ότι θα παρασιωπήσει ένα τέτοιο οικονομικό έγκλημα.”

Στη συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον κύριο Τσίπα, μας επισήμανε ότι το 2011 και 2012 Τραπεζικά Στελέχη αρνήθηκαν την έγκριση Δανείων σε πολιτικά κόμματα, με σφραγίδα “ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ” ,ενώ με απόφαση των Δ.Σ των Ελληνικών Τραπεζών, ενέκριναν τα απορριπτέα Δάνεια, τοποθετώντας την σφραγίδα “ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ” και αυτό φαίνεται από τα σχετικά έγγραφα που σας αποστέλλω προς δημοσίευση. Και μην ξεχνάμε…συνέχισε ο κ. Τσίπας… ότι για “αδιευκρίνιστους” λόγους, οι οποίοι θα αποκαλυφθούν στα αμέσως επόμενα σχετικά μας έγγραφα, ετέθη στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ελευθέριου Αυγενάκη ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών κατά του Οικονομικού Εγκλήματος που αφορά Επενδυτικά και Καταθετικά Κεφάλαια που δόθηκαν με την μορφή Δανείων, άνευ επαρκών εξασφαλίσεων σε πολιτικά κόμματα.

Ολοκληρώνοντας την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Τσίπα μας εξέφρασε την επιθυμία να δημοσιεύονται όλα τα σχετικά έγγραφα που μας αποστέλλει, τα οποία και έχει στη διάθεσή του και που τεκμηριώνουν τα όσα υποστηρίζει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close