ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Εξάρχεια: Εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου στην Πρασσά – Μεταφέρθηκαν πάνω από 100 αλλοδαποί

Όπως φαίνεται τελικά σε όλα τα υπό κατάληψη κτίρια της Αθήνας βρίσκονται εγκατεστημένοι χιλιάδες παράνομοι, μη καταμετρημένοι, αλλοδαποί.

Δεκάδες αλλοδαποί, περίπου 100-140, αλλά και ένα κοτέτσι, βρίσκονταν στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο πραγματοποίησε τα ξημερώματα επιχείρηση εκκένωσης η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών, είχαν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κρατική ασφάλεια), καθώς και 4 πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών, ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (πιθανότατα στην Κόρινθο), ενώ όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Στο κτίριο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά που βρισκόταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια οι αλλοδαποί που διέμεναν εκεί είχαν φτιάξει μέχρι και κοτέτσι στην ταράτσα, προκειμένου να έχουν αβγά.

Ο φωτογραφικός φακός πάντως κατέγραψε για άλλη μια φορά οικογένειες με παιδιά να βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν σ’ αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close