ΕΛΛΑΔΑ

Απαράδεκτα φτηνό το νερό στην Ελλάδα είπε ο ΝΕΝΕΚΟΣ “βολευτής” της ΝΔ και “δημοσιογράφος” Μπ. Παπαδημητρίου!


Νενέκος: Το πρωτοπαλίκαρο του Ιμπραήμ και το πρότυπο των «πολιτικών» και κάθε προσκυνημένου νεοέλληνα


 

«Δυστυχώς το νερό στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα φτηνό» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

«Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου μιλώντας στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου έφεραν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει, ότι «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις»

Επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει ότι, «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και σχολιάζει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας», υπογραμμίζει.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, απάντησε μέσω δηλώσεων που έκανε στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι, «νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν».

Στην συνέχεια δήλωσε, «το είπα αυτό σ’ ένα περιβάλλον συζήτησης πάρα πολύ ενδιαφέρον. Η επιτροπή περιβάλλοντος και οι υποεπιτροπές της κάνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, διαλογικές με προβληματισμό και είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι μια συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι».

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης».

Σε ερώτηση που του έγινε τι νόημα είχε η δήλωση ότι είναι υπερβολικά φθηνό το νερό, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε, «όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού και οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν, να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Η τιμή σε αυτές και μόνον τις περιπτώσεις είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

Ακόμα σε ερώτηση εάν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού και είναι αυτό μία προαναγγελία ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε, «εγώ δεν είμαι αρμόδιος για ν’ αναγγείλω κάτι τέτοιο. Απ’ ό,τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Θέμα όμως καλύτερης ποιότητας νερού και πάταξης της σπατάλης υπάρχει σε πάρα πολλές περιπτώσεις και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αναφερόμουν και πιστεύω ότι πρέπει η τιμή να διαδραματίσει ρόλο πειθαρχικό για το πώς χειριζόμαστε το θέμα του νερού. Το νερό είναι εξαιρετικά πολύτιμο για να το σπαταλούμε αυτή ήταν η συζήτηση στη βουλή».

«Θ’ ευχόμουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρονταν περισσότερο γι’ αυτά που συζητάμε στην επιτροπή και λιγότερο για επιχειρήματα φθηνής πολιτικολογίας. Πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή πολιτική διαχείριση των υδάτων και των υδάτινων πόρων. Αυτή ήταν η συζήτηση και δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σ’ αυτά τα πράγματα», κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button