ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ορεστιάδα: Αφγανοί προσπάθησαν να βιάσουν νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών

Απροστάτευτη βρέθηκε στα χέρια τριών ανήλικων μεταναστών που είχαν πρόθεση να την βιάσουν, μια νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας! Ευτυχώς, η έγκαιρη παρέμβαση ενός συναδέλφου της την γλίτωσε από τα χειρότερα. 

Οι τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 16 και 17 χρόνων είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις αλλά, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή!

Ωστόσο, η γυναίκα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και επενέβη ένας υπάλληλος του hot spot, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομάκρυνε από το ιατρείο τους ανήλικους. Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο κέντρο υποδοχής, που είναι υποστελεχωμένο.

Ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προστατεύσει τους εργαζομένους στα hot spot και να περιορίσει τις «εκρήξεις» βίας αυξάνοντας σε σημαντικό βαθμό τα μέτρα ασφαλείας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η αύξηση της αστυνόμευσης, των περιπολιών ή ακόμα και της απλής παρουσίας ανθρώπων του νόμου μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να περιοριστεί σε ένα σημαντικό βαθμό η αυξανόμενη επιθετικότητα.

Αυτά η κυβέρνηση πρέπει να τα λάβει υπόψιν τώρα, καθώς με την αύξηση των φιλοξενούμενων μεταναστών και την Τουρκία να απειλεί να ανοίξει τη «στρόφιγγα», στο άμεσο μέλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο περιορισμός της εγκληματικότητας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close