ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΡΑΗΛ

Ισραήλ: Εσπευσμένη μετακίνηση Patriot στα σύνορα με το Λίβανο ως απάντηση στους πυραύλους της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Bekaa!

Έντονη κινητικότητα και συναγερμός επικρατεί στη Μ. Ανατολή. Ο Νετανιάχου έχει θέσει σε ετοιμότητα τις Ισραηλινές ΕΔ, ενώ πριν λίγο, το Τελ Αβίβ τοποθέτησε Patriot στα σύνορα με το Λίβανο. 

Εν τω μεταξύ ο (IDF) ανακοίνωσε ότι έχουμε την εγκατάσταση από την Χεζμπολάχ πυραύλων ακριβείας στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου, οι οποίοι φυσικά στοχεύουν το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δημιούργησε τον δικό της χώρο παραγωγής και μετατροπής καστευθυνόμενων πυραύλων κοντά στην πόλη Al-Nabi Sheeth στην περιοχή Bekaa του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας   ότι η εγκατάσταση ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ως τόπος παραγωγής οπλισμού από  την ηγεσία της Χεζμπολάχ

Στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί  διάφορες δραστηριότητες για τη διευκόλυνση της κατασκευής και μετατροπής των κατευθυνόμενων πυραύλων στην εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ειδικής γραμμής συναρμολόγησης όπλων ακριβείας και μεταφοράς ευαίσθητου και ειδικού εξοπλισμού.

«Η διευκόλυνση αυτή έχει εξαιρετική σημασία για το σχέδιο κατασκευής κατευθυνομένων  πυραύλων της Χεζμπολάχ και για το λόγο αυτό η οργάνωση  υπό τον φόβο των επιθέσεων εκκένωσε όλον τον πολύτιμο και μοναδικό εξοπλισμό της και τον μετέφερε σε διάφορες τοποθεσίες στη Βηρυτό», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η εγκατάσταση διαθέτει μια σειρά συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για την κατασκευή των κινητήρων των πυραύλων, οι οποίοι είναι ικανοί να προκαλέσουν εκατόμβη θυμάτων.

 

Η εγκατάσταση χωρίζεται σε διάφορα τμήματα, μεταξύ άλλων και την επισκευή οχημάτων, στην διασφάλιση της ποιότητας, τον εφοδιασμό και την κατασκευή εκρηκτικών για κεφαλές.

Την περασμένη εβδομάδα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Χεζμπολάχ επιχειρεί να κατασκευάσει εργοστάσια για την παραγωγή ακόμα πιο εξελιγμένου τύπου πυραύλων στο νότιο Λίβανο, τη Βηρυτό και την κοιλάδα Μπεκάα υπό την καθοδήγηση ανώτερων Ιρανών αξιωματικών.

Το Ισραήλ φέρεται να έπληξε μια βάση την περασμένη εβδομάδα που ανήκε στην παλαιστινιακή ομάδα PFLP-GC κοντά στις περιοχές Qusaya στα σύνορα με τη Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι ανθρώπινες απώλειες.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δεν ανέχονται αυτά τα σχέδια, έχουν προετοιμαστεί ήδη για μια κανονική ένοπλη σύγκρουση με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, ενώ η ένταση με το Ιράν ανεβαίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες και όλα είναι πλέον πιθανά το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button