ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ένταση στη Μόρια: Αγρια επεισόδια μεταξύ ανήλικων λαθρομεταναστών

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12.10 το μεσημέρι στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Μόρια όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 ανήλικοι λαθρομετανάστες κινήθηκαν προς το χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία καταγραφής και άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα φωνάζοντας συνθήματα.


 

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ένταση διήρκεσε περίπου 30-40 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι λαθρομετανάστες, που διαμένουν εκεί, διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι αφίξεις λαθρομεταναστών προς τα ελληνικά νησιά καθώς τους σύγχρονους δουλέμπορους ευνοούν οι καλές καιρικές συνθήκες.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σύμφωνα με τα οποία από 07.00 της 03.09.2019 έως 07.00 της 04.09.2019 “διεσώθησαν” 227 λαθρομετανάστες σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Χίου και Σάμου.

Απο την πλευρά του ΛΣ συνεχίζονται καθ´ όλη τη διάρκεια του 24ωρου οι περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο μαζί με σκάφη του Frontex με έμφαση κυρίως στη Λέσβο καθώς έχει παρατηρηθεί απο τις προηγούμενες ημέρες αυξημένος αριθμός λαθρομεταναστών στα απέναντι τουρκικά παράλια οι οποίοι καθημερινά αναζητούν τρόπους να περάσουν στη χώρα μας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close