ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Ακάρ αφού πέταξε πάνω από το Αιγαίο, δήλωσε προκλητικότατα: “Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα”

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με τελευταίο «χτύπημα» τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος τόνισε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ακάρ συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση του αεροσκάφους T38 πάνω από το Αιγαίο στο πλαίσιο της έναρξης του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020.

Αμέσως μετά δήλωσε σχετικά με το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο «η Τουρκία είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου, των διμερών συνθηκών και της φιλικής επίλυσης των προβλημάτων», προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει αντιληπτό ως υποχώρηση ή αδυναμία, ότι δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα και δεν θα αφήσουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και των Τ/Κ, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Οι προετοιμασίες μας με βάση αυτό είναι πλήρεις. Και αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε μόνο τη συνέχιση των σχέσεων καλής γειτονίας με ρεαλιστικό τρόπο και αναμένουμε από την απέναντι πλευρά να δώσει μια θετική απάντηση. Τα γεωτρύπανά μας Φατίχ, Γιαβούζ και τα ερευνητικά μας πλοία Μπαρμπαρός και Ορούτς Ρέις ασκούν εκεί τα καθήκοντά τους ανελλιπώς. Εφαρμόζουν αυτό που επιβάλλει το δίκαιο και τα δικαιώματα τόσο της δικής μας χώρας όσο και των Τ/Κ. Σε αυτό το θέμα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται τόσο με τις πολεμικές ναυτικές μας δυνάμεις όσο και με τις αεροπορικές μας δυνάμεις. Όποια και να είναι τα δικαιώματά μας εκεί θα τα εφαρμόσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα εκεί», ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close