ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο – Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβατών (video)

Τις σορούς των δύο επιβατών και του πιλότου ανέσυρε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών από το πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στις 15:40 στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά.
 

Αρχικά εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών και μετά από περαιτέρω έρευνες ανασύρθηκε και η τρίτη. Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, δύο Ρώσους και τον Έλληνα χειριστή, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.

Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια, γεγονός που πιθανόν οδήγησε στην πτώση, ενώ το νησί του Πόρου έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην ΕΡΤ, το ελικόπτερο έκανε μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη, στα 50 περίπου μέτρα πάνω από την θάλασσα

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συμμετείχε και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι, σταμάτησε στον Γαλατά προκειμένου να παραλάβει ένα άτομο και τελικός του προορισμός ήταν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close