ΚΥΠΡΟΣ

Τσαβούσογλου: Και τέταρτο τουρκικό πλοίο καθ’ οδόν προς την Κύπρο!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γνωστοποίησε ότι προς τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου πλέει και τέταρτο τουρκικό πλοίο.

 

«Το τέταρτο πλοίο “Ορούτς Ρέις” είναι καθ’ οδόν» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, απαντώντας στον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ο Κιλιτσντάρογλου θωρεί ότι το “Φατίχ”, το “Γιαβούζ” και το “Μπαρμπαρός”, τα οποία προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του “Ψευδοκράτους” στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ελληνικά πλοία» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Το τέταρτο πλοίο “Ορούτς Ρέις” είναι καθ’ οδόν. Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε τον πρόεδρο (σ.σ. του CHP), ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την υπόθεση της Κύπρου».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έσπευσε να κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση για απουσία της Άγκυρας από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη Μεσόγειο κλιμακώθηκε τους προηγούμενους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις σε θαλάσσιο οικόπεδο, στα «ανοιχτά» της Κύπρου, εξέλιξη η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close