ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΤΑΛΙΑ

Στα άκρα! – Ο Σαλβίνι καταθέτει πρόταση μομφής κατά της ιταλικής κυβέρνησης

Ο Ματέο Σαλβίνι πιστός στις χθεσινές του δηλώσεις(*),ανακοίνωσε σήμερα πως προχωράει στην κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του.
Το κόμμα της Λέγκας, που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη Γερουσία πρόταση μομφής για να ρίξει την κυβέρνηση και ότι ελπίζει πως η χώρα θα πάει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Lega υπέβαλε πρόταση μη εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Giuseppe Conte στη Γερουσία. Πολλά όχι (το τελευταίο εκ των οποίων εναντίον του TAV) είναι επιζήμια για την Ιταλία, μια χώρα που πρέπει να ξαναπτυχθεί και, ως εκ τούτου, πρέπει να επιστρέψει στις κάλπες το συντομότερο δυνατό.

“Όσοι καθυστερούν ζημιώνουν τη χώρα και έχουν στην καρδιά τους μόνο την πολιτική τους σταδιοδρομία.”

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του με το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων κατέρρευσε.

Το κοινοβούλιο έχει κλείσει για το καλοκαίρι και εναπόκειται στον πρόεδρο της Γερουσίας να αποφασίσει πότε θα το ανακαλέσει.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα είναι η μόνη αρχή που μπορεί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές.

Οι εκλογές στην Ιταλία θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφή για το μπλοκ των Βρυξελλών, καθώς μετά από μια έρευνα της Ipsos αποκαλύφθηκε πως εάν γίνει μια νέα ψηφοφορία, τα δεξιά κόμματα – η Lega, οι αδελφοί της Ιταλίας και η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα καταλάμβαναν το 50,6% , των ψήφων

(*) Οι χθεσινές δηλώσεις Σαλβίνι:

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι κάλεσε για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται πλέον πλειοψηφία για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο Σαλβίνι, ο ίδιος ξεκαθάρισε στον ιταλό πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε ότι είναι πλέον αναγκαίο να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

O  Σαλβίνι τόνισε πως η συμμαχία της Λέγκας με τα Πέντε Αστέρια έχει καταρρεύσει.

«Πρέπει να δώσουμε γρήγορα πίσω στους ψηφοφόρους την επιλογή» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Ανέφερε πως το κοινοβούλιο μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα τις αναγκαίες διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close