ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Ελ Πάσο: Οξύθυμο & μοναχικό άτομο με φίδια για κατοικίδια, ο μακελάρης

Ένα προφίλ που ταιριάζει με αυτό των υπολοίπων δραστών μαζικών δολοφονιών φαίνεται πως είχε ο 21χρονος δράστης του μακελειού στο Τέξας, Πάτρικ Κούζιους, καθώς όλοι περιγράφουν ένα άτομο απόμακρο και αντικοινωνικό.


 

Η τελευταία γνωστή διεύθυνση του Κρούζιους ήταν το πατρικό του στο Άλεν του Τέξας, περίπου μισή ώρα απόσταση από το Ντάλας, όπου ζούσε με τους γονείς του, τη δίδυμη αδελφή του και τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έκανε ήδη έφοδο στο σπίτι, που απέχει εννιά ώρες με το αυτοκίνητο από το Ελ Πάσο. Σύμφωνα με την γειτόνισσα Άλις Μπάλαντ, στο σπίτι ζει μια οικογένεια συνταξιούχων που τους περιέγραψε ως γλυκείς ανθρώπους που εκκλησιάζονται τακτικά.

Ο μακελάρης του Ελ Πάσο, Πάτρικ Κρούζιους σε φωτογραφία από το άλμπουμ του 2017 του λυκείου Plano High School

Στο λογαριασμό του στο LinkedIn ο μακελάρης αναφέρει ότι θέλει να κάνει πολλά περισσότερα από το να τα βγάζει απλώς πέρα με τη ζωή του. Όπως προκύπτει απ’ το προφίλ του αποφοίτησε από το λύκειο Plano, ενώ μια άλλη πηγή λέη ότι ίσως φοίτησε και αργότερα πήρε απολυτήριο από το λύκειο Liberty στο Frisco.

Η Λη Αν Λοκάσιο, μια πρώην γειτόνισσα του Κρούζιους, τον περιέγραψε ως ένα πολύ μοναχικό άτομο, που καθόταν μόνος του στο σχολικό λεωφορείο και μιλούσε άσχημα για άλλα παιδιά που μετείχαν σε αθλήματα ή στη σχολική μπάντα. «Απέφευγε τις σχέσεις με τους άλλους», είπε.

Ο γιος της, Τόνι, που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον μακελάρη και την αδελφή του, λέει ότι όποτε τον συναντούσε ο δράστης, πάντα έμενε ξοπίσω για να μην του μιλάει. Του άρεσαν τα ζώα και είχε φίδια ως κατοικίδια.«Δεν μιλούσε στους ανθρώπους. Κανείς δεν τον γνώριζε πραγματικά ποιος ήταν», σημειώνει.

Ένας άλλος πρώην συμμαθητής του, ο Τζέικομπ Γουίλσον, λέει ότι ο Κρούζιους προσπαθούσε να επιβάλλει τη γνώμη του, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά αρνιόντουσαν να συνεργαστούν μαζί του γιατί ήταν πολύ οξύθυμος.«Όλοι μιλούσαν αρνητικά εις βάρος του. Ο Πάτρικ είναι τόσο ανόητος, ηλίθιος», λέει.

Ο Ντάνιελ Χίο, πρώην συμμαθητής του μακελάρη στο δημοτικό σχολείο, θυμάται ότι έπαιζε μπάσκετ και ποδόσφαιρο μαζί του στα διαλείμματα. Είχε χάσει κάθε επαφή μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Όταν έμαθε ότι ο Κρούζιους είναι ο δράστης του μακελειού έπεσε απ’ τα σύννεφα. «Έπαθα σοκ. Τον θυμάμαι ως ένα καλό παιδί», είπε.

Το μακελειό στο Ελ Πάσο με τους 20 νεκρους και τους 26 τραυματίες είναι το όγδοο φονικότερο στην ιστορία των ΗΠΑ και το φονικότερο των τελευταίων χρόνων μετά το μακελειό της 1ης Οκτωβρίου 2017 στο Mandalay Bay του Λας Βέγκας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button