ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν Ιρανό και Ιρακινό γιατί βοηθούσαν αλλοδαπούς να διαφύγουν στο εξωτερικό

Ένας Ιρανός και ένας Ιρακινός συνελήφθησαν, στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος…  «Διαχείρισης» Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής (γιατί ως γνωστόν μόνο διαχείριση κάνουμε σε αυτή τη χώρα και τίποτα παραπάνω) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατηγορούμενοι γιατί βοήθησαν 49 μετανάστες να αποδράσουν από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε προαύλιο χώρο υπό ανέγερση κτιρίου στην περιοχή του Χαϊδαρίου, να συντονίζουν και να επιβιβάζουν, κάτω από επικίνδυνες και ασφυκτικές συνθήκες τόσο σε καρότσα φορτηγού, όσο και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πλήθος αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικά ποσά από 4.000 έως 5.000 το άτομο, προκειμένου να προωθηθούν παράνομα, αρχικά στην Ιταλία, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα χρήματα φέρεται ότι διακινήθηκαν μέσω άτυπου συστήματος μεταφοράς χρημάτων «HAWALA BANKΙNG».

Παράλληλα, για να αποκρύψουν την παράνομη δράση τους, οι δύο δράστες είχαν τοποθετήσει στο κλεμμένο Ι.Χ αυτοκίνητο πλαστές πινακίδες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιας μάρκας και χρώματος, ενώ το έθεταν σε λειτουργία με τη χρήση κλεψίτυπου ηλεκτρονικού κλειδιού.

Όπως είναι επίσης γνωστό το μόνο που δείχνει να ενοχλεί τις Αρχές είναι η “παράνομη” έξοδος από τη χώρα.

Η παράνομη είσοδος δεν ενοχλεί απολύτως κανένα.

Όσο για τους μετανάστες αυτοί απλώς θα αφεθούν ελεύθεροι για να προσπαθήσουν ξανά με όποιο τρόπο μπορούν να δραπετεύσουν από την Ελλάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close