ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Μητσοτάκης: Αλλάζουμε την εθνική μας πολιτική στη χορήγηση ασύλου – Θα επιστρέφουν Τουρκία όσοι δεν το δικαιούνται

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μια νίκη της Ελλάδας, μια νίκη όλων των πολιτών της. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η βουλή θα εργαστεί όλο το καλοκαίρι. Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο κι έχει έρθει η στιγμή να το αποδείξουμε», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο L’obs.

Σημείωσε, δε, πως ότι τα τελευταία χρόνια η μεσαία τάξη στη χώρα μας υπέστη τεράστιο πλήγμα από την υπερφορολόγηση, το κράτος έγινε αναποτελεσματικότερο και ακυρώθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι από τα ελάχιστα μέλη του ΕΛΚ που σημείωσαν σημαντική άνοδο στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι η Κεντροδεξιά, που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα: «Αναγνωρίζει ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά μιας συνεκτικής κοινωνίας».

Στη συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει αναφορικά με το προσφυγικό πρόβλημα ότι «η διαχείρισή του μεταναστευτικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνει μόνο από την Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ήταν επαρκής ως προς το θέμα αυτό. Κάποιες χώρες, ως επί το πλείστον της κεντρικής Ευρώπης, έχουν πει ότι δεν τους αφορά το πρόβλημα, αλλά μόνον τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε συμμετοχή της Ευρώπης και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής συνοριακής αστυνομίας».

Ο ίδιος επεσήμανε πως απαιτείται μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου και εναρμόνιση των πολιτικών ασύλων των μελών της ΕΕ, «αλλά επειδή αυτό δεν είναι εφικτό άμεσα θα αλλάξουμε την εθνική μας πολιτική στη χορήγηση ασύλου και θα απλοποιήσουμε σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε να καταστούν ταχύτερες και αποτελεσματικότερες. Έτσι, όσοι δικαιούνται άσυλο θα συνεχίσουν να μένουν στην Ελλάδα, κι όσοι δεν έχουν το δικαίωμα αυτό, θα επιστρέφουν στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας»

Leave a Reply

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close