ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΙΒΥΗ

F-16 της Λιβύης και της Αιγύπτου ισοπέδωσαν τη βάση των τουρκικών UAV Bayraktar TB2 στην Τρίπολη

Βομβάρδισαν επίσης θέσεις του GNA και των Τούρκων «συμβούλων» στη Λιβύη

Πριν λίγο οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ προχώρησαν σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του αεροδρομίου Mitiga σην Τρίπολη, όπου έχουν την έδρα τους οι τουρκικές μονάδες που δρουν στο πλευρό του GNA.

Ο LNA υποστηρίζει πως η τουρκική βάση των UAV Bayraktar TB2  αποτελεί πλέον παρελθόν…


Μαχητικά F-16 της Αιγύπτου βομβάρδισαν επίσης θέσεις του GNA και των Tούρκων “συμβούλων” τους, όπως μετέδωσε το aljazeera αφήνοντας υπόννοιες πως αυτά έπληξαν τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Τρίπολη με περισσότερους από 100 νεκρούς σε σύνολο 620.

O εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαφτάρ, στρατηγός Ahmed al-Mesmari, επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό μιας συνοικίας στην Tajoura και κατηγόρησε τoν GNA πως μετέφερε πρόσφυγες στην συγκεκριμένη περιοχή που αποτελούσε στόχο.

“Η Αεροπορία μας προχώρησε σε κτύπημα ακριβείας εναντίον αποθηκών σε στρατόπεδο του GNA “Al-Daman” BTN  νοτιοανατολικά της Τρίπολης” τόνισε.

Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Hami Aksoy, τόνισε:

“Η επίθεση σε κέντρο προσφύγων και μεταναστών στην Λιβύη είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη διερεύνησης ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Περιμένουμε να γίνουν άμεσα βήματα”.

Αν η πληροφορία περί βομβαρδισμού των δυνάμεων του GNA από μαχητικά ξένης χώρας ισχύει, δεν θα είναι η πρώτη φορά, καθώς το 2017 η Αίγυπτος είχε παραδεχθεί, δίνοντας και βίντεο στην δημοσιότητα, τον βομβαρδισμό θέσεων ισλαμιστών και τρομοκρατών από F-16 και Rafale στην Derna

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close