ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΑ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις “ισοπέδωσαν” τουρκικό φυλάκιο στην Ιντλίμπ – Nέο διάβημα Άγκυρας σε Μόσχα!

Βράζουν οι Τούρκοι τόσο με τον Άσαντ, όσο και με την Ρωσία, καθώς το πρωί κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση κατά τουρκικού φυλακίου 

 


 

Η επίθεση έγινε στην πόλη Ιντλίμπ όπως ανέφερε το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

Οι δυνάμεις του Άσαντ επιτέθηκαν σκόπιμα δήλωσαν Τούρκοι Αξιωματούχοι. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις αμέσως απάντησαν και πως έκανε διάβημα στη Μόσχα σχετικά με το επεισόδιο.

Πηγές στην συριακή κυβέρνηση έχουν εκφράσει εδώ και μήνες την βεβαιότητα ότι η ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις θα κονταροχτυπηθούν με τον μπαρουτοκαπνισμένο συριακό στρατό δεν πρόκειται να αργήσει, μιας και ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει χωρίς άδεια στο συριακό έδαφος και κατέχει παράνομα συριακά εδάφη.

Μάλιστα δεν φαίνεται να απομακρύνεται από την περιοχή αυτή, παρά την επιμονή του συριακού στρατού να προωθηθεί στις περιοχές των πόλεων Hama και Idlib .

Αυτή η κίνηση από τους Τούρκους αποσκοπεί στο να αποτρέψει τον συριακό στρατό από περαιτέρω προώθηση στο Κυβερνείο του Idlib, καθώς οι τζιχαντιστές και οι συμμαχικές ομάδες τους, δεν είναι σε θέση να αντέξουν τις λυσσώδεις επιθέσεις από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Τουρκία έχει παρατηρητήρια σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Συρία, τα οποία υποτίθεται ότι ελέγχουν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και συμβάλλουν στην ειρήνη στην περιοχή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close