ΣΚΟΠΙΑ

Πάει το “Βόρεια”- Kαμπάνια με τίτλο «Macedonia Timeless» στα Σκόπια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απάλειψη του όρου «Βόρεια» δίπλα από το Μακεδονία σε καμπάνια της χώρας για την προώθηση του τουρισμού. Ο όρος «Βόρεια» έχει εξαφανιστεί στα σάιτ «Macedonia Timeless» και «Macedonia your next destination» για την προώθηση της χώρας στο εξωτερικό και στα κείμενα και στον χάρτη 


LINK

Κόντρα ξέσπασε για το θέμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με το υπουργείο Εξωτερικών να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για μικροπολιτική.

«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της ΝΔ. Ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα», ο όρος «Βόρεια» απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι γείτονες το βιολί τους, την ακυρώνουν στην πράξη χρησιμοποιώντας επισήμως το όνομα Μακεδονία. Για τον κύριο Τσίπρα βέβαια πέρα βρέχει. Για την Ελλάδα όμως νέα προβλήματα» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μία ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της. Επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία» απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button