ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΙΡΑΚ

Ολονύχτιες συγκρούσεις Τούρκων με Κούρδους στο Β.Ιράκ

Σε πλήρη εξέλιξη η τουρκική εισβολή

Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Pençe» από 27 Μαΐου 2019 στην περιοχή Hakurk του βορείου Ιράκ με την συμμετοχή προσωπικού από Ταξιαρχίες Καταδρομών και συστημάτων ΠΒ, ΕΕ/Π και Α/Φ

 


 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επίθεση πραγματοποιείται με σκοπό την εξουδετέρωση των Κούρδων τρομοκρατών που κρύβονται στην περιοχή και την καταστροφή των καταφυγίων και των σπηλιών που χρησιμοποιούν. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η στρατιωτική επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

Τουρκικές μονάδες με πυροβόλα firtina χτύπησαν τη νύχτα κουρδικές θέσεις του ΡΚΚ, καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχείρηση στο Χακκούκ, στο βόρειο Ιράκ, στις 28 Μαΐου 2019.

T-155 Firtina
T-155 Firtina

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης PENÇE πραγματοποιήθηκε βολή τακτικού βαλλιστικού βλήματος BORA του Τουρκικού Στρατού.

Η στρατιωτική επίθεση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των ανταρτών στην περιοχή. Ξεκίνησε με βομβαρδισμό πυροβολικού και συνεχίστηκε με αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις.

Οι εναέριες επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας κατέστρεψαν τις θέσεις των όπλων, τα καταφύγια, τις σπηλιές και τις αποθήκες πυρομαχικών που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες του PKK, σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν Τούρκοι καταδρομείς να κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τα σύνορα με τη Συρία, πιθανώς για μια νέα επιχείρηση κατά των Κούρδων σε συριακό έδαφος.

Δείτε βίντεο & φωτογραφίες:


Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close