ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Κλείδωσε”: Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού, στις 7 Ιουλίου, θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημαντική παράμετρος σε αυτή την απόφαση ήταν και το γεγονός ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εκείνη την περίοδο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Alpha ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων». 

Ακόμη τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τη Δευτέρα 10 Ιουνίου για να ζητήσει την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

«Δεν νομίζω πως κανένας είχε προβλέψει αυτό το αποτέλεσμα» για τις εκλογές, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «πριν από τις εκλογές κάθε κόμμα κατεβαίνει για να κερδίσει στη μάχη με ψηλά το κεφάλι και όλες του τις δυνάμεις».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία νέα πολιτική συνθήκη, μία νίκη της ΝΔ και μία ετυμηγορία του ελληνικού λαού που τη λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν, μελετάμε το αποτέλεσμα, προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που μας έστειλε ο λαός και σεβόμαστε απολύτως τους πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή σεβόμαστε και όλους τους πολίτες που έκαναν διαφορετικές πολιτικές επιλογές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών.

Στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής του και ηττήθηκε από τη ΝΔ. Σε ενσωμάτωση του 98,73% στην επικράτεια, η ΝΔ προηγείται με 33,12% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,77%. Η ΝΔ εκλέγει οκτώ ευρωβουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ έξι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close