ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Τα αποτελέσματα των Πρεσπών: Ήδη χάθηκε το «Βόρεια» & έμεινε το «Μακεδονία» στον ξένο Τύπο

Ο πρωθυπουργός είχε πει πως με την Συμφωνία των Πρεσπών παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία αλλά η πράξη απέδειξε πως μάλλον την ξεπουλήσαμε πολύ φθηνά!

Και όμως “κύριε” Τσίπρα. Δεν «πάει το σκέτο Μακεδονία» με την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα τον Ιούνιο του 2018 και η οποία πέρασε, όπως πέρασε, από τα κοινοβούλια των Σκοπίων και της Αθήνας τον Γενάρη του 2019.

Ιδού ένα επίκαιρο παράδειγμα από την καρδιά της Ευρώπης: Ένα άρθρο στην τρέχουσα έκδοση του ευρείας κυκλοφορίας γνωστού εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού ΣΤΕΡΝ («STERN»), το οποίο κυκλοφορεί από χθες 23 Μαΐου 2019, αναφέρεται στο ραμαζάνι στα Σκόπια.

Όπως διακρίνει κανείς στο άρθρο αυτό, τα Σκόπια δεν αποκαλούνται «Βόρεια Μακεδονία» (Nordmazedonien) αλλά «Μακεδονία» (Mazedonien). Σκέτα. Καθώς φαίνεται, η τάση στα ξένα ΜΜΕ είναι να χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδονία» και «μακεδονικό» όταν αναφέρονται στη γειτονική χώρα παρά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαψεύδεται -τουλάχιστον μέχρι τώρα- το κυβερνητικό αφήγημα που ήθελε από την επόμενη μέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών να σταματήσει να αναφέρεται παγκοσμίως ο όρος «Μακεδονία» σκέτο. Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «Πετύχαμε από Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο, να το κάνουμε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας«.

Άραγε η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο θα αντιδράσει σε αυτό το προκλητικό δημοσίευμα του μεγάλου γερμανικού περιοδικού;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close